Научно списание за образовни прашања

МЕТОДОЛОШКИ ПРИСТАП НА ОРГАНИЗАЦИОНИТЕ ФОРМИ НА РАБОТА ВО НАСТАВАТА ПО ФИЗИЧКО ОБРАЗОВАНИЕ

Ахмет МЕЏЕДОВИЌ, Бенида ПЉАЌИЌ, Менсур ХАМИДОВИЌ


ДРЖЕЊЕТО НА ТЕЛОТО ВО РИТМИЧКАТА ГИМНАСТИКА

Дарина ЗАХАРИЕВА


ВРЕДНОСТИТЕ НА МОТОРНИТЕ ПОСТИГНУВАЊA ВО СОГЛАСНОСТ СО СТАНДАРДНИТЕ НА КРАЈОТ НА ОСНОВНОТО ОБРАЗОВАНИЕ

Енвер МЕЏЕДОВИЌ, Бенида ПЉАЌИЌ, Ахмет МЕЏЕДОВИЌ, Владимир МОМЧИЛОВИЌ


МОТОРНАТА ПИСМЕНОСТ СО ОСВРТ НА ФИЗИЧКАТА ПИСМЕНОСТ И ФУНДАМЕНТАЛНИТЕ МОТОРНИ СПОСОБНОСТИ КОИШТО СЕ ВЕЖБААТ ВО ФИЗИЧКИТЕ АКТИВНОСТИ

К. ТИРОУМОУРОУГАНЕ Марјан МАЛЦЕВ 


СПЕЦИФИЧНИ РАЗВОЈНИ ПЕРИОДИ ВО РАНИОТ ДЕТСКИ РАЗВОЈ

Марјан МАЛЦЕВ, Маја МАЛЦЕВА 


МОТОРНИТЕ СПОСОБНОСТИ НА МАШКИТЕ И ЖЕНСКИТЕ УЧЕНИЦИ ОД ПРВО ОДДЕЛЕНИЕ ВО ОСНОВНО УЧИЛИШТЕ

Невенка ЗРЗНЕВИЌ, Вуко ЛАКУШИЌ 


ЕВИДЕНТИРАЊЕ НА ОДБРАНБЕНИТЕ АКЦИИ НА ЖЕНСКИТЕ ОДБОЈКАРСКИ ТИМОВИ

Нора ДЕДА 


ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ЗНАЕЊА И КОМПЕТЕНЦИИ НА НАСТАВНИЦИТЕ ПО ФИЗИЧКО ВОСПИТУВАЊЕ

Снежана ЈОВАНОВА-МИТКОВСКА 


ФИЗИЧКОТО И МУЗИЧКОТО ОБРАЗОВАНИЕ ВО РЕАЛИЗАЦИЈАТА НА ДЕТСКИТЕ ИГРИ КАЈ ПРЕДУЧИЛИШНИТЕ ДЕЦА

Владимир ТАЛЕВСКИ, Ивана ТЕМЕЛКОСКА 


МОТОРНИТЕ СПОСОБНОСТИ НА МАШКИТЕ И ЖЕНСКИТЕ УЧЕНИЦИ ОД ВТОРО ОДДЕЛЕНИЕ ВО ОСНОВНО УЧИЛИШТЕ

Вуко ЛАКУШИЌ Невенка ЗРЗНЕВИЌ 

ISSN 1857-7105 print

ISSN 2545-4307, on line
CALL FOR PAPERS

May 2022
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Настани
  • No Events