Научно списание за образовни прашања

Општодидактички препораки на наставата по техничко образование во основното училиште

Сузана НИКОДИНОВСКА-БАНЧОТОВСКА


Продуктивна педагогија-приод кон поврзаноста на образованието и професионалниот развој на наставниците со образовниот менаџмент

Флорина ШЕХУ


Дидактичко-методски постапки за развојот на музикалноста

Владимир ТАЛЕВСКИ


Македонската култура, просветителство и библиотекарство во „златниот период“ на XI, XII и XIII век

Сузана КОТОВЧЕВСКА


Причини во училницата кои влијаат врз однесувањата на ученикот

Гарип КАРТАЛ


Математиката преку игра во функција на социјализација на децата и продуктивноста во математиката

Мерита АЈДИНИ, Вујар САИТИ


Инклузивни практики во раниот детски развој

Симона ПАЛЧЕВСКА


Описните придавки во македонскиот јазик од семантички и од парадигматски аспект

Људмил СПАСОВ


ISSN 1857-7105 print

ISSN 2545-4307, on line
CALL FOR PAPERS

May 2022
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Настани
  • No Events