Научно списание за образовни прашања

ПЕДАГОШКИТЕ АСПЕКТИ  НА КОНЦЕПТОТ ШУМСКИ ГРАДИНКИ – ИСКУСТВО ОД ШВЕДСКА

Розалина ПОПОВА – КОСКАРОВА


РОБЕРТ ДРАЈКУРС И ТОМАС ГОРДОН – ТВОРЦИ НА МОДЕЛИ ЗА КРЕИРАЊЕ НА ДИСЦИПЛИНА ВО УЧИЛНИЦАТА

Теута ШАБАНИ


ПОХВАЛНО СЛОВО ЗА НАШИОТ БЛАЖЕН ОТЕЦ И СЛОВЕНСКИ УЧИТЕЛ КИРИЛ ФИЛОЗОФ (КНИЖЕВНИ И ЕСТЕТСКИ ОДЛИКИ)

Анита АНГЕЛЕВСКА


ИСТОРИСКИОТ РАЗВОЈ НА УМЕТНОСТА И ОБРАЗОВАНИЕТО НА ФЛЕЈТА НИЗ ПОЛОВАТА ДИСИНКЦИЈА ФЛЕЈТИСТКА /ФЛЕЈТИСТ

Јета СТАРОВА – МЕХМЕТИ


РЕАЛИЗАЦИЈА НА ВОСПИТНАТА УЛОГА ВО УЧИЛИШТЕТО НИЗ ВОННАСТАВНИТЕ AКТИВНОСТИ

Фатиме ДЕМИР


ПРЕГЛЕД НА НИВОТО НА ПРЕТПРИЕМАЧКО ОБРАЗОВАНИЕ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ВО 2016 ГОДИНА

Лилјана ПОЛЕНАКОВИЌ, Радмил ПОЛЕНАКОВИЌ


МОРАЛНИОТ РАЗВОЈ И ЕТИЧКОТО ОБРАЗОВАНИЕ

Љубица ТОПУЗОСКА, Елена ПЕТРЕСКА, Иван БИМБИЛОВСКИ


КОМУНИКАЦИЈАТА И МОТИВИРАНОСТА НА ВРАБОТЕНИТЕ ВО OOУ”АЦО ШОПОВ”-СКОПЈЕ

Снежана ПЕТРЕСКА


НИЗ КУЛТУРНО-НАУЧНАТА ПРИЗМА НА ДЕЛОТО „КНИЖЕВНИ ПРОСЛЕДБИ И СТУДИИ“

Елизабета БАНДИЛОВСКА

ISSN 1857-7105 print

ISSN 2545-4307, on line
CALL FOR PAPERS

February 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  
Настани
  • No Events